فیروز فاضلی در اختتامیه پویش مجازی «اعتماد بیدار» که در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان برگزار شد، با تاکید بر لزوم تولید محتوا در حوزه اعتماد اجتماعی، اظهار کرد: کسی که درک درستی از زمان نداشته باشد، درک زبان نیز نخواهد داشت و در چنین شرایطی سکون ایجاد می شود و زندگی معنا ندارد.
وی درک زمان را به معنی عجین شدن با اقتضائات روز دانست و افزود: پاندمی کرونا فرصت استفاده درست از فضای مجازی و ابزارهای دیجیتال را فراهم کرده و باید این فرصت را برای تولید محتوای درست و اثرگذار غنیمت بشماریم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، با بیان اینکه زندگی ما با فضای مجازی پیوند خورده و ابزارهای دیجیتال به همه عرصه های فردی و اجتماعی ورود پیدا کرده است، گفت: خوشبختانه زیرساخت تولید محتوا با استفاده از ظرفیت فضای مجازی فراهم شده است.
فاضلی، با اشاره به نو شدن لحظه به لحظه زمان و زمانه، تصریح کرد: انسان نیز با این نو شدن ها نو می شود و لذا نباید از نظر محتوا در گذشته بمانیم، بلکه علاوه بر تولید محتوای نو و جدید باید اقدام به بازخوانی محتواهای گذشته کنیم و آن را با محتوای روز تطبیق دهیم که این مهم با استفاده از ابزارهای نوین امکان پذیر است.
وی با بیان اینکه انسان آنگونه که می اندیشد زندگی می کند، متذکر شد: امروزه با پدیده جهان شمولی به نام «کرونا» مواجه هستیم که خیلی چیزها را تغییر داده و بسیاری از اولویت ها را به حاشیه برده و مسائل حاشیه ای زندگی را به اولویت ما تبدیل کرده است.
مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان، یکی از ویژگی های دوران کرونا را مرگ اندیشی دانست و خاطرنشان کرد: کرونا موجب شده مرگ را یک مقوله انسانی ببینیم و مرگ اندیشی جای مرگ باوری را گرفته، یعنی مرگ را یک آغاز می دانیم؛ نه فقط پایان زندگی در جهان.
وی با بیان اینکه مرگ اندیشی در سبک زندگی کرونایی وجود دارد، عنوان کرد: لحظه به لحظه مرگ را وارد سبک زندگی خودمان می کنیم و لذا از رذایل اخلاقی همچون دروغ و غیبت و تهمت و فریب دوری می جوییم، زیرا مرگ را نزدیک به خود می بینیم.
فاضلی، توجه روزانه به آمار جان باختگان کرونایی را نشان دهنده همین مرگ اندیشی دانست و تصریح کرد: ابهام درباره آینده همواره انسان را رنج می دهد و مانع از لذت بری او از آن و حال می شود لذا کرونا این فرصت را ایجاد کرده تا از آن و حال خود لذت ببریم.
مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان، ادب و احترام، راستگویی و صداقت و اعتماد و اطمینان را سه وجه انسانی جهان شمول دانست و خاطرنشان کرد: انسان تا به خودش احترام نگذارد، تا با خودش صادق نباشد و تا به خودش اعتماد نکند، نمی تواند به دیگران احترام بگذارد، نمی تواند با دیگران صادق باشد و نمی تواند به دیگران اعتماد کند.
وی نیروی انسانی فهیم و فرهیخته را دارای این سه ویژگی دانست و عنوان کرد: هیچ ثروت و دارایی بالاتر از نیروی انسانی فرهیخته نیست، زیرا تا انسان درست نشود، جهان درست نخواهد شد و انسان برای درست شدن به احترام و صداقت و اعتماد نیاز دارد.
فاضلی، جامعه را نیازمند ارتقای اعتماد اجتماعی دانست و یادآور شد: در ایام کرونایی اعتماد اجتماعی نسبت به کادر بهداشت و درمان بالا رفت و همه ما رعایت دستورالعمل های بهداشتی را جدی می گیریم.
وی فاصله گذاری اجتماعی را فرصتی برای توجه به رفتار و گفتار و اندیشه افراد بدون در نظر گرفتن جنسیت ها دانست و اظهار کرد: اگر در خانواده اعتماد نباشد، در جامعه هم اعتماد وجود نخواهد شد و بدون اعتماد اجتماعی سرمایه اجتماعی شکل نمی گیرد.
مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان، سرمایه اجتماعی را لازمه اداره کشور دانست و یادآور شد: نخستین گام در اعتماد اجتماعی، اعتماد به خود است و این اعتماد به خود، خودشیفتگی نیست، زیرا اگر انسان به خودش اعتماد و باور نداشته باشد، نمی تواند زندگی کند.
فاضلی، از اهالی فرهنگ و هنر و رسانه خواست نسبت به تولید محتوای به روز و مفید در جهت ترویج ادب و احترام و صداقت و راستگویی و اعتماد اجتماعی اهتمام داشته باشند و گفت: اهالی فرهنگ و هنر و رسانه نوابغ جامعه محسوب می شوند و همیشه یک گام از دیگران جلوتر هستند.
شبنم جلالت، مدیر مجتمع دیجیتال اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان نیز، با اشاره به آغاز پویش مجازی «اعتماد بیدار» از بهمن ۹۹ در استان همزمان با سایر استان های منتخب، اظهار کرد: اعتماد اجتماعی نقش مهمی در تعالی فرهنگی و هنری جامعه و تمام تعاملات و مناسبات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی و سیاسی و… دارد.
وی از راه اندازی سایت اختصاص پویش «اعتماد بیدار» در فضای مجازی و پلت فرم های قابل دسترسی خبر داد و عنوان کرد: گیلان جزو استان های پیشرو در اجرای پویش «اعتماد بیدار» بوده و به کلیه اهداف کمی و کیفی این پویش رسیده است.
مجری پویش «اعتماد بیدار» در گیلان، با بیان اینکه ۱۵۰۰ اثر به دبیرخانه پویش مذکور ارسال شده است، گفت: در جریان این پویش شاهد فعال شدن خبرگزاری ها و روابط عمومی ها و معاونت های فرهنگی و اجتماعی و دانشجویی بودیم و خوشبختانه یک اجتماع بین نهادها و دستگاه ها شکل گرفت و فعالیت های فرهنگی و هنری سازمان ها در قالب یک ویترین به نمایش درآمد.
جلالت، با اشاره به بازدیدهای بیش از دو میلیونی پویش «اعتماد بیدار»، عنوان کرد: شاهد بازنشر هشتگ اعتماد_بیدار به تعداد ۱۵۰۰ بار بودیم و آمار بازنشر محتوای پویش در پیام رسان های داخلی به ۵۰۰ رسید.
وی ضمن قدردانی از هنرمندان فعال در پویش «اعتماد بیدار» جهت تولید محتوا، یادآور شد: خوشبختانه شاهد هم افزایی اهالی فرهنگ و هنر و رسانه استان در جهت ارتقای اعتماد اجتماعی بودیم.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰